#Magyar Pékszövetség




Jó a búzatermés, mégis drágul a kenyér, mi történt?
 

Jó a búzatermés, mégis drágul a kenyér, mi történt?

A növekvő alapanyagárak és munkaerőhiány sújtja a sütőipart, a másik oldalon viszont a minőségi termékekre nyitott fogyasztók jelenthetnek kiutat az ágazat számára. A kézművesek és a multik kereszttüzében a közepes méretű vállalkozások kritikus helyzetbe kerültek, és azoknak a fogyasztóknak is egyre inkább a zsebükbe kell nyúlniuk a pékáruért, akik nem lelkesednek a minőségi termékek iránt.

Kákos Anna Kákos Anna





Egekbe szökhet a kenyér ára
 

Egekbe szökhet a kenyér ára

25-30 százalékos árnövekedés sem kizárt, miután a gabonatermés idén a vártnál gyengébben alakult, a forint árfolyama pedig rendkívül kedvezőtlen. A fogyasztók már szeptembertől érezhetik a drágulást – a pékszövetség elnöke szerint.

MTI MTI



Chipsadó: nem mér egyenlően és a bevételt se hozza
 

Chipsadó: nem mér egyenlően és a bevételt se hozza

Bár a kormány menet közben kibővítette a népegészségügyi termékadó (neta) hatálya alá tartozó termékek körét, az időarányos bevételek a vártnál gyengébben teljesülnek. A chipsadó vesztesei leginkább a sós snackek, az ételízesítők és az üdítőitalok gyártói. Más érintettek viszont kifejezetten megúszták.

Szabó M. István Szabó M. István


Az olcsó pékáru lett a kelendőbb
 

Az olcsó pékáru lett a kelendőbb

Átrendeződik a magyarországi sütőipari piac: a lakosság egyre nagyobb része keresi az olcsóbb pékárukat, miközben szűkül azok köre, akik a középkategóriás, illetve a prémium termékeket meg tudják fizetni - mondta Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke.

MTI MTI